Første del af ny krimiserie lover godt

Klassisk svensk udkantskrimi. Ohlsson skriver med stram spændingskurve og gode personbeskrivelser. Det er sjældent at jeg læser en krimi, der så nemt lader mig synke ned i handlingen med et ønske om, at den bare ville fortsætte.

Samme aften som finansmanden August Strindberg flytter til Hovenäset i Bohuslän, forsvinder en kvinde sporløst. De har intet med hinanden at gøre. Men det hus han flytter ind i har en uhyggelig fortid, som vikler ham ind i eftersøgningen. Flere gange hører han lyde og ser personer snige sig omkring uden for.

August deler navn med den kendte svenske forfatter og maler, og det kommer der en del spørgsmål ud af. Men August er bare sig selv, og er rejst fra det hektiske liv i Stockholm for at finde mere ro, samt åbne en genbrugsbutik i byen. Han melder sig ind i den lokale læsekreds. Der møder han igen politikvinden Maria, der står for efterforskningen.

Det er vel ikke korrekt at kalde en krimi for feel-good, men jeg havde det virkelig hyggeligt med denne krimi. Klassisk opbygget, masser af gode miljø- og personbeskrivelser, samt personlige kriser, kærlighed og fortielser. Et must-read til dig der kan lide mere spændende end blodige krimier. Jeg tror, at den kommer op på siden af Maria Wern og Ruth Galloway-krimierne.

Inspiration