For evigt. Måske af Anica Mrose Rissi
For evigt. Måske af Anica Mrose Rissi

For evigt. Måske af Anica Mrose Rissi

03.04.19
Ungdomsroman: Hvad der burde være en sød kærlighedshistorie, er egentlig meget mere end det – og ikke nødvendigvis på en god måde. 

Den her bog burde være en sød kærlighedshistorie om pigen, der forelsker sig sådan rigtigt for første gang. Om hendes første gang. Om hvordan hun og kæresten går lange ture, hygger sig, snakker og i det hele taget har det dejligt. Sådan burde denne historie være, men det er den bare ikke – i hvert fald ikke hele tiden. For selvom Bee forelsker sig hovedkulds i Aiden, og han (på overfladen) virker som den perfekte fyr, opdager hun dog, at han er alt andet end perfekt. Men når man knap nok er voksen, kan det være utrolig svært at sige nej og gøre det, som man ved, er rigtigt. For hvad hvis man mister kærligheden?

I en tid, hvor der er utrolig meget fokus på unges følelsesliv, mentale sundhed og psykiske sygdomme i ungdomslitteraturen, er netop emnet om vold – både fysisk og psykisk – også vigtigt at tage op. For det er ikke Bees skyld, at Aiden reagerer, som han gør. Som 17-årig skal man have lov til at se sine venner, arbejde og gå i skole, uden at man skal være bange for at svare for sent på en besked, misse et opkald eller glemme en aftale. Man skal ikke isolere sig med en kæreste. Heller ikke selvom denne kæreste er nok så sød og forstående – når han er i godt humør. Ens første kæreste burde give en blå blomster og sende søde digte, ikke blå mærker og skideballer.

Heldigvis bliver Bee klogere, og selvom hun har dårlig samvittighed, ved hun inderst inde godt, at hun har gjort det rigtige. Hun har gjort det, der skulle til for, at hun kunne komme videre med sit liv. Det er der så mange andre derude, der også burde gøre. Jeg håber, at bøger som denne kan være med til at give dem modet til at tage det skridt, der kan få dem ud af et usundt forhold, eller i hvert fald være med til at lære dem at tyde tegnene på, at der er noget helt galt. Jeg håber, at den kan hjælpe – jeg vil i hvert fald varmt anbefale den!

Inspiration