Et verdenskendt digt

17.06.21
Læs eller genlæs digtet der blev verdenskendt under Joe Bidens præsidentindsættelse

Der er mange der kan huske hvad de lavede om aftenen d. 20. januar i år. Rigtig mange af os sad klistret til tv-skærmen og så indsættelsen af USA's nuværende præsident, Joe Biden.

Digtet der væltede verden

Under indsættelsen var der både sang og taler, og det være en rørende ceremoni. Mange holdt vejret da den unge Amanda Gorman gik på scenen og fremførte digtet "The Hill We Climb" - "Bjerget vi bestiger - et digt til vores tid". Efterfølgende har hun været på alles læber og med god grund.⁠⁠

Indholdet af digtet

”Bjerget vi bestiger” er en hyldest til USA. Det er en beskrivelse af, at selvom livet kan være hårdt, så er der lys for enden af tunnelen. Det er et opråb om aldrig at miste troen. Om at stå sammen og støtte hinanden. ⁠⁠Det er rørende læsning - også til dem der ikke normalt læser digte. 

Vurdering

Det er en smagssag om man er til digte eller ej - og nogle vil måske også mene at dette digt er overvurderet. Jeg kan godt lide det. Faktisk synes jeg at det er utrolig smukt - både på dansk og engelsk. Det er rammende og går lige i hjertet. Jeg tror at vi vil blive ved med at snakke om dette digt i mange år endnu.

Inspiration