Et testamente der ændrer alt

28.04.21
Roman. Fin historie der henleder tankerne til "Mig før dig".

Selvom coveret ikke er helt heldigt, er indholdet heldigvis en helt anden historie!

Et testamente

Da Hannahs grandonkel, Donald, dør, er det Hannah der arver, men først når hun har løst en række opgaver. Det er nogle interessante opgaver, der skal give Hannah et bedre kendskab til både sin onkel, men også sig selv. Det var interessant at se hendes reaktion på dem og på historien om Donalds liv. Selvom hun er en lidt kuet og stille ung kvinde til at starte med, vokser hun med opgaven og jeg kunne godt lide de sider af hende som opgaverne fik frem. Bl.a. at hun skulle lære at være modig, at have det sjovt og nyde livet. Jeg brød mig virkelig ikke om hendes familie og jeg synes at slutningen var lidt for nem – jeg havde måske håbet på lidt mere, men på den anden side passede den måske godt nok til bogens ånd.

Humor

Det er sådan en slags bog der ville fungere rigtig godt som film. Jeg kunne ikke lade være med at tænke lidt på “Mig før dig” da jeg læste den. Mest pga. de mange beskrivelser og detaljer om den by og det gods hvor handlingen udspiller sig. Men også fordi forholdet mellem Hannah og Alec ikke ligefrem kommer godt fra start - ligesom Lou og Will.

Samtidig elsker jeg Donalds humor og uforudsigelige gemyt. Hele hans historie er interessant og jeg ville faktisk gerne have haft lidt mere - det kunne være spændende at læse om hans opvækst og ungdom. Den sorte humor han har, minder mig om min egen far - hvilket er en god ting!

Vurdering

Jeg var i hvert fald godt underholdt hele vejen igennem og hvis man tidligere har læst fx Kate Morton eller Jojo Moyes, så kan man sagtens kaste sig ud i ”En sidste vilje”!
 

Inspiration