Endelig udkommer "The Poppy War" på dansk

21.06.22
Fantasy for voksne, der ikke er sarte!

Først en lille advarsel: det her er ikke læsning for sarte sjæle! Der er ikke sparet på blod og vold og der er steder hvor man lige skal stoppe og trække vejret dybt inden man læser videre.

"The Poppy War"

Serien, "The Poppy War", er udgivet i 2018, så den har lidt år på bagen, men det er først nu at den er blevet oversat. Den har fået rigtig meget omtale blandt bogbloggere - både for indhold og ikke mindst for de originale forsider, der virkelig er smukke. 

Dette er ikke fantasy for børn. Nok lægger vi ud med en 16-årig Rin, men det er langt fra en historie for børn. Rin starter på traditionsrige militærakademi, Sinegard og det er ikke småting hun bliver udsat for der. Ikke alene kommer hun fra en fattig provins, hun udviser ikke den nødvendige respekt og så opdager hun at hun har evner, som de andre elever ikke har.

Snart angriber fjenden og Rin må bruge alt hvad hun har lært for at overleve – men det er ikke nok og hun befinder sig pludselig i en milits, en gruppe af udskud som hende selv. Stadig ikke accepteret, stadig ikke velset, men nu, fuld af mystiske kræfter og et hjerte der brænder efter hævn.

Dark fantasy

"Opiumskrigen” er mørkt og dystert fantasy - og der er ikke mange lyspunkter. Hvor ”Den som hvisker” også var mørk, var der trods alt kemien mellem Shiroin og Kiel der blødte det lidt op. Det er der ikke meget af i ”Opiumskrigen” – til gengæld er der masser af lemlæstede lig, blod og krig. Det tjener det formål at vise at det ikke er en krig for de svage. Det er ikke en krig der vindes let. Fjenden er snedig og tålmodig. Der er ingen lette valg i denne krig og alle valg kræver ofre.

Vurdering

Det er en velskrevet og spændende historie – vel og mærke, hvis man er til fantasy med en detaljeret world building, hvor det nogle gange bliver lidt for forklarende, men hvor alting har en betydning. 
 

Inspiration