En vild fårejagt

06.05.21
Mystiske får, smukke ører og en halvdød kat. Murakami holder læseren i sin hule hånd i en forrygende roman, der bobler af magisk realisme og hverdagsliv. Hylende morsom og dødsens alvorlig.

En unavngiven fortæller kommer i efteråret 1978 ud for en række sælsomme oplevelser og begivenheder. Livet på tærsklen til trediverne ser sort ud. Efterladt af ekskonen står han tilbage med det, som er resterne af deres fælles liv: en muggen, lurvet gammel kat og en stak slidte LP’er og bøger.

Intet er for stort eller småt for Murakami, som beredvilligt beretter om tilberedning af måltider og andre hverdagssysler, som kan forekomme ubetydelige for det overordnede billede. Men netop heri ligger poesien. Alt har en sammenhæng, og Murakamis romaner er både samfundskritiske og drømmende. Så hengiv dig trygt til hans suveræne fortællestemme og forunderlige universer befolket med katte, foruroligende væsner og en uendelig strøm af musiske toner.

Musikken i romanen

Find musik med Deep Purple her

Find musik med Rolling Stones her

Find musik med Nat King Cole her

Find musik med Boz Scaggs her

Læs & lyt - romaner med musik i

Litteratur og musik taler til vores følelser. Til forårets tema "Sammen i bevægelse" i ugerne 18-22 er vi i følelsernes vold og sætter spot på litteratur, der bevæger. Vi anbefaler romaner, hvori musik spiller en væsentlig rolle. Læs romanerne, sæt musikken på og oplev samklangen mellem litteraturen og musikken.

Inspiration