Forsiden af En forunderlige begravelse af Thomas Brigsted

En speciel begavelse planlægger sin egen begravelse

03.04.22
Michael tager sin kræftdiagnose overraskende roligt og begynder at planlægge en tosset begravelse.

I ”En forunderlig begravelse” (2021) af Thomas Brigsted morer hovedpersonen Michael sig dagligt over vennen Kenneths tourettes, der får ham til at komme med upassende udråb med jævne mellemrum. Derfor bliver han heller ikke forlegen, men dyrker dem nærmest. 

Dødsdomme skal ikke tages alt for alvorligt

Indtil nu har Michael bevæget sig gennem livet med ironisk distance til verden og sig selv, og det kan en dødsdom i form af kræft i bugspytkirtlen ikke lave om på. Han tager helst ikke tingene alt for alvorligt, eller som han selv siger: "Han har dårlig ånde og elendig smag i vin, men hans humor fejler ikke noget!" Dette er derimod alletiders chance for at planlægge sin egen begravelse, og det skal være en fest.

Familie

Michael tuller rundt sammen med vennen Kenneth, samtidig med han morer sig vældig med at opføre sig så aparte som muligt og savner ekskæresten Lisa frygteligt. Han elsker at udfordre lillebroren Glenn, der handler med værdipapirer, ikke bryder sig om at være i centrum og helst ser, at alting går efter en ret snor. Storesøsteren Alexandra sælger sine akrylmalerier, når hun ikke har travlt med pædagogjobbet, mand og tre børn, og er evigt bekymret for Michael og hans mærkelige påfund og savn efter Lisa. Michaels far derimod kan ikke fordrage ham, men når Michael alligevel dukker op på plejehjemmet, har han et par gode kammesjukker i de to ældgamle damer, som også bor der, og som ikke kan stå for hans charmerende frækhed eller en flaske bestikkelse.

En ny ven

De to venner har en frisk tone og tager helst ikke tingene alt for alvorligt. Eller rettere, Kenneth prøver, men Michael bider ikke på: ”Skal du egentlig have en dødsannonce?” spurgte Kenneth. (…) ”Mener du sådan en, hvor der står: ”Michael er død. Han kunne lide bacon og Metallica. Alt andet ragede ham”.

Nogle gange trænger man bare til at muntre sig i selskab med en person, man på samme tid ærgrer og glæder sig over ikke at være venner med. Denne bog giver dig Michael som din nye ven, og samtidig muligheden for at smide ham hen i et hjørne og holde ham lidt på afstand, når han bliver for meget.
 

Inspiration