Dronningen af Tearling af Erika Johansen

Dronningen af Tearling af Erika Johansen

15.05.19
Fantasy. Kalder alle fantasyfans - denne serie er helt klart værd at læse!

Denne serie er ikke helt ny mere, men ikke desto mindre er den stadig værd at læse. Fordelen er nu, at man ikke skal vente på næste bind - da alle bind i serien er udgivet. Og tro mig, man får i den grad lyst til at læse videre når først man er kommet igang!

Første bind skuffer på ingen måde - den er virkelig god! Jeg synes det hele er gennemført. Jeg er meget betaget af selve Tearling-universet, samfundsopbygningen og deres myter og sagn, som spiller en stor rolle - og jeg forestiller mig at det bliver mere, jo længere hen i serien jeg kommer. Kelsa har en magisk sten, og selv om hun får en lille smagsprøve på hvad den kan, bliver vi ikke så meget klogere. Min interesse er bestemt vakt!

Sproget er malende og beskrivende og jeg kunne sagtens se Tearling for mit indre blik mens jeg læste. Dog kunne det godt kamme lidt over fra tid til anden, men det irriterede mig faktisk ikke så meget. Der er meget der skal skitses op og det formår forfatteren på en rigtig god måde at gøre. Jeg blev ikke tabt eller følte informationerne var irrelevante.

Samtidig synes jeg at det er rigtig godt at Kelsa ikke er den smukkeste pige i landet. Hun er meget gennemsnitlig og ordinær, hvilket gør at hun undervurderes af folkene omkring hende. Kelsa er dog snedig og kender sine styrker, og dem spiller hun på. Helten behøver ikke være den klogeste og smukkeste. Det er ret forfriskende! Måske derfor holder man også meget med hende. Jeg fik i hvert fald både sympati for hende, fordi hun skal kæmpe ekstra hårdt for respekt og for det hun vil, og medfølelse, fordi hun hele tiden skal bevise sig.

Der lægges virkelig i kakkelovnen til drama og krig og jeg glæder mig til at læse videre. Hvis du endnu ikke har læst bogen, vil jeg bestemt anbefale dig at gøre det. Jeg har store forventninger til de næste to bind og jeg ser frem til hvilke svære valg Kelsa kommer til at stå overfor!
 

Inspiration