Den onde bog - anbefaling

Den onde bog af Kai Erik

19.03.20
Roman. Digtsamlingen, ingen burde kende til, dukker op igen.

”Hvis du læser denne bog, ender du i helvede!” Det er de første ord, du bliver mødt af, når du læser bagsiden på ”Den onde bog” af Kai Erik, og det er da i høj grad noget der frister!

En digtsamling med en forbandelse

Den midaldrende lektor Mickel Backman bliver forfærdet, da en af hans elever, i forbindelse med en opgave, spørger ind til en digtsamling fra 1920’erne skrevet af Leander Granlund. Ikke nok med, at ingen burde kende til digtsamlingen, det har også frygtelige konsekvenser, hvis man læser digtene. Granlund skrev oprindeligt digtene til et bryllup, hvor han selv deltog som gæst – et bryllup som endte i en grusom tragedie.

Frygtelige konsekvenser

Mickel har selv oplevet konsekvenserne, og gør nu alt for at holde digtsamlingen skjult, og derfor kommer det som noget af en overraskelse, da hans elev Pasi spørger ind til dem. Vi følger tre hovedpersoner i bogen, og hvordan digtene får stor indflydelse på deres liv. Mickel Backman, hvis fortid igen begynder at spøge. Pasi, som på mystisk vis har opsnuset digtsamlingen. Og Calle, som er Pasis bedste ven og selv er universitetsstuderende.

Tænk dig om, før du læser Den onde bog

Jeg valgte at læse denne bog i juledagene, hvor man rigtig skal hygge, og fortrød det til en hvis grad, for der gik et par dage, før jeg fik den rystet af mig!

Kai Erik har skrevet flere bøger, men dette er den første der er udgivet på dansk.

Inspiration