Dansk Standard - anbefaling

Dansk standard af Kim Leine

19.03.20
Horror. Et søskendepar kommer ud for groteske og modbydelige hændelser, da barndommens fortrængninger folder sig ud.

Kim Leine har tidligere skrevet bøger som ”Afgrunden” og ”Profeterne i Evighedsfjorden” og nu også horrorromanen ”Dansk Standard”.

To søskende - to liv

E arbejder for firmaet Dansk Standard, som standardiserer størrelsen på alt fra indkøbskurve til fatninger på elpærer. Han lever en anonym og ensom tilværelse, hvor hans søster Mette er den eneste han har et forhold til.

Mette er læge og arbejder på Traumecenteret, men plages af et formørket sind og prøver jævnligt at begå selvmord. Hun husker ting fra barndommen, som hun regelmæssigt minder E om – ting som E tilsyneladende har fortrængt.

Et bizart selskab

En dag bliver Mette indlagt med alvorligt blodtab, efter hun har foretaget en abort på sig selv. Efter indlæggelsen kommer Mette i kontakt med foreningen Teosofisk Verdensuniversitetet, hvis møder handler om åndelighed og naturvidenskab.

Samtidig med, at Mette begynder at forstå, at Teosofisk Verdenuniversitetet har hemmeligheder og en klar agenda for hende, begynder E at erkende, at barndommen måske ikke var så god, som han husker. En erkendelse som kommer snigende i takt med bizarre hændelser, som også viser sig at have noget med den mystiske forening at gøre.

Nomineret som Årets Danske Horrorudgivelse 2019

”Dansk Standard” er nomineret til Årets Danske Horrorudgivelse 2019, som skulle afsløres på den aflyste Krimimesse i slutningen af marts i år.

Jeg kan kun medgive, at den er en stærk kandidat, for selv om bogen virkelig er bizar og kan være lidt svær at forstå, så er den altså uhyggelig på en den helt specielle måde, hvor du godt kan gå hen og blive noget paranoid.

Inspiration