Barney og den blå tone

Denne fine tegneserie er en bevægende musikalsk tragedie om den geniale saxofonspiller Barney, og hans omflakkende liv, med musik, kvinder, løgne og stoffer.

Saxofonisten Barney kommer som ung til Paris, og bliver alles yndling. Den blå tone som han frembringer på sit instrument, er helt unik for ham, og får folk til at lytte og anerkende hans sublime spil. Uheldigvis forelsker han sig i sin pladeagents smukke kone, Pauline, og flygter med hende.

Som det ofte går i den branche, bliver han afhængig af heroin, da Barney ikke gør noget halvt.

Tegningerne er kolde og varme på samme tid, og er nærmest en række tableauer, som fotografiske snapshots. Den er uden talebobler, men har i stedet al tekst under tegningerne. Historien bliver fortalt i brudstykker, set fra de medvirkendes forskellige synsvinkler, og er derfor ikke altid i kronologisk rækkefølge.

Det er et meget smukt album, som med sin melankolske tone giver læseren lyst til at høre god saxofonjazz.

Læs & lyt - romaner med musik i

Litteratur og musik taler til vores følelser. Til forårets tema "Sammen i bevægelse" i ugerne 18-22 er vi i følelsernes vold og sætter spot på litteratur, der bevæger. Vi anbefaler romaner, hvori musik spiller en væsentlig rolle. Læs romanerne, sæt musikken på og oplev samklangen mellem litteraturen og musikken.

Inspiration