Ægtepagten af Simona Ahrnstedt

Ægtepagten af Simona Ahrnstedt

31.07.19
Romantisk og erotisk fortælling fra 1800-tallets Sverige, om hvor stærk kærligheden kan være.

Simona Ahrnstedts andre bøger har typisk foregået i nutiden, med stærke kvinder der ved hvad de vil, tør siges deres mening og går efter det de vil have. "Ægtepagten" tager os lige et godt stykke tilbage i tiden, hvor kvinder ikke havde meget at skulle have sagt og deres meninger sjældent blev hørt. Dette sceneskift klarer Simona rigtig fint og heldigvis har hun ikke gjort sin hovedrolle til en kuet og bange kvinde der ikke tør drømme.

Kærligheden

Beatrice er en fascinerende kvinde og jeg ser virkelig op til hende. I et samfund hvor kvinder anses for at være mænd underlegne, tør hun stille spørgsmål og hun vil gerne ses som en tænkende og klog kvinde. Ikke bare en nikkedukke der gør alt hvad hendes mand siger. Dette fascinerer Seth og deres samtaler og diskussioner er skønne at følge med. 

Selvom de gang på gang misforstår og sårer hinanden, er det tydeligt at der er kemi mellem dem og de har svært ved at holde fingrene fra hinanden når de ses. Selvom Beatrice burde holde sin sti ren til hendes ægtemand, kan dette vises sig svært. 

Jeg synes dog at parret skulle lige lovlig mange prøvelser igennem. Jeg sad flere gange og tænkte at nu kunne det da ikke blive værre, men jo, det kunne det. Det er ikke fordi det bliver for meget, men jeg følte bare at de led så meget. 

Vurdering

Simona har gjort det igen. Hun skriver malende, detaljeret og med stor indlevelse. Jeg nyder virkelig at læse hendes bøger og denne kan varmt anbefales. 

Inspiration