20 hylemorsomme, rørende og tåkrummende noveller

26.03.21
Noveller. Blendstrups tragikomiske og absurde univers befolkes af en mangfoldig skare af personligheder. På samme tid rablende, rørende, tåkrummende og hylemorsomt.

Mød Sarkofag-Ole, der er brudt ud af 16 ægteskaber, 12 jobsamtaler, 1200 solnedgange og tilmed døden. I Sibirien finder man en levende fortidsmand, som tøs op, og snart valfarer liderlige kvinder til, som har fået nok af nutidens vatpikkemænd. Ægteparret Marklund går ind for modernisering og sparer 2% på husholdningen, elskoven, kødforbruget m.v. Jørgen og Vimmers drengestreger giver dem en slem forskrækkelse, da de bryder ind hos Mingdynastiet, som støber sømænd ind i porcelæn i kælderen.

Jens Blendstrups fjerde novellesamling bestående af 20 noveller er tragikomisk og absurd med en underliggende samfundskritisk tone. Universet befolkes af en broget skare af personer, hvoraf mange er i opbrud og forandring. Udgangspunktet er genkendelige eksistentielle tematikker såsom parforhold, midtvejskriser, identitet og drengestreger, men som altid, når novellerne udspringer af Blendstrups fabulerende fantasi, sker der en uforudsigelig og ofte surrealistisk udvikling. 

Det er ægte "Blendstrup-stil", som vi kender det fra hans tidligere novellesamlinger "Pludselig flæben" og "Laterna vagina" og på samme tid rørende, tåkrummende og hylemorsom læsning.

Inspiration