Talatlet af Lotte Salling

02.07.20
Billedbog. Når kroppen bruges til at lære tal og former, bliver indlæringen legende let og sjov.

Efterfølgeren til Lotte Sallings 'Alfabet-atlet' handler om at lære tal og former med hele kroppen. Gennem rim og remser og figurøvelser læres tallene fra 0-10 og forskellige former på en sjov måde. Bogen kan varmt anbefales til børnehavens ældste børn og i indskolingen.

”Fru 4-tal er en smule skør.
Hun står hver dag og gør honnør,
så hun er klar, hvis det sku’ ske,
at hun får dronningen at se.”


Man kan næsten se det for sig, ikke? Hvordan man laver et firtal ved at bruge sin arm til honnør.

Lotte Salling kommer indledningsvis med en god vejledning til, hvordan man kan bruge bogen. For alle tal og former er der visuelle instruktioner til, hvordan man kan danne dem ved at bruge sin krop, og rimene fungerer som en slags huskeremser. Nogle af figurerne kan barnet klare alene, mens andre indbyder til samarbejde mellem to børn. Udover at øve tallene kan man også prøve at tælle baglæns fra 10 eller øve sig i 10, 20, 30 osv. Lette former, man kan øve sig på, er fx trekanter, firkanter og cirkler. Det bliver lidt sværere, når det gælder konveks, konkav og paralleller.

Rim og illustrationer går rigtig godt i spænd i denne lærerige bog, som understøtter begrebsindlæringen på en aktiv og sjov måde. Den første del af bogen om tallene kan bruges fra 4 år, mens anden del om former og faconer appellerer til lidt større børn.

Inspiration