Sommercampen anbefaler gode børnebøger

I denne uge bruger 25 børn en del af deres sommerferie på at være kreative, gå i skriveworkshop, se film og selvfølgelig på at læse en hel masse bøger. Her er nogle af de bøger, vores sommercampere læser.

Aalborg Bibliotekernes sommercamp er i fuld gang. Tirsdag blev brugt på at lave kunstværker om deltagernes yndlingsbøger, og i dag, onsdag, er Brønderslev Forfatterskole på besøg for at lære børnene lidt om at skrive. Der er også film på programmet og tidligere på ugen har nogle af bibliotekets spilentusiaster introduceret til spændende brætspil.

I centrum af af det hele er selvfølgelig læsningen. Hver dag afsluttes med at børnene sidder sammen og læser i stilhed – det der på godt dansk hedder silent reading. Børnene kan få gode råd til hvad de skal læse af de biblioteksansatte, men der er ikke krav om sværhedsgrad, sprog, om det der læses er anerkendt, lærerigt og pædagogisk og det behøver såmænd heller ikke være en bog i klassisk forstand, der læses. Så længe børnene læser, er det godt.

Vi har været så heldige at få fingrene i en liste over de bøger, som sommercampdeltagerne har valgt at læse. Måske kan du blive inspireret til en god læseoplevelse også?

Tilmeld dig sommercamp i uge 32

Der er stadig pladser til Sommercamp i uge 32, så hvis du kender en i 4.-6. klasse, der kunne tænke sig en uge på biblioteket med masser af læsning, film, hygge og kreative workshops, så kan man læse mere om tilmelding her.

Inspiration