snedronningen af h. c. andersen

Snedronningen af H. C. Andersen (ill. Lars Gabel)

26.09.19
Eventyr. Lars Gabels nye smukke illustrationer ledsager H. C. Andersens elskede eventyr

Med Lars Gabels smukke illustrationer vækkes H. C. Andersens elskede eventyr ”Snedronningen” til live i et nyt fantasifuldt billedunivers. Det er et klassisk eventyr om kampen mellem det gode og onde og med det opdaterede billedunivers som ledsager til det klassiske eventyr er der basis for en hyggelig højtlæsningsstund i familiens skød.

”Snedronningen” er eventyret om Gerda og Kay, som er gode venner og altid sammen. Men en dag smadres et magisk troldspejl og Kay får et glaskorn i øjet og hjertet. Det forandrer ham og han ser verden anderledes mørkt. Forblændet drager han til den smukke snedronning i det kolde nord for at bo hos hende. Gerda savner Kay og vil finde ham. På hendes vej må hun gennem en masse farer, før hun endelig finder Kai i snedronningens isslot og da hendes hede tårer falder på hans bryst, optør de kulden i hans hjerte og fortærer glaskornet. 

Kampen mellem det gode og det onde

”Snedronningen” er fortælling om kampen mellem det gode og onde. Eventyret er Kay og Gerdas dannelsesrejse og repræsenterer overgangen fra barn til voksen. Venskabets og kærlighedens stærke kraft er også et centralt tema i eventyret. ”Snedronningen” blev skrevet af H. C. Andersen i 1845 og er gennem tiden udkommet i mange forskellige udgaver ligesom det har været en inspiration til amerikanske filmatiseringer, bl.a. Frost-filmen, som er løst baseret herpå.

Prisbelønnede Lars Gabel har ligeledes opdateret billeduniverset i en række andre H. C. Andersen eventyr: ”Fyrtøjet”, ”Den lille havfrue”, ”Nattergalen” og ”De vilde svaner”. H. C. Andersens eventyr har ingen udløbsdato og med et så smukt opdateret billedunivers som her vil børnene gribe eventyrene helt af sig selv.

Inspiration