Slottet af Emma Adbåge

30.01.20
Billedbog. Vedkommende og fin historie om alle de overvældende følelser, der kan opstå, når man skal til fødselsdag hos en ven.

”Slottet” handler om følelser som misundelse, fortrydelse og skuffelse, som kan opstå, når man er til fødselsdag hos en ven. Historien fortælles med få sætninger og billederne taler deres eget tydelige sprog og inviterer til at snakke om, hvad der sker i de forskellige situationer. En fremragende historie i ord og billeder om en genkendelig problematik for børn fra 3 år.

Når misundelsen melder sig

En dreng skal til fødselsdag hos vennen Frej. Ventetiden føles lang og der er mange forberedelser, før han og mor kan komme afsted: De skal klæde om, skrive fødselsdagskort og pakke det røde slot pænt ind. Drengen har selv et grønt slot, men det pludselig er grimt og kedeligt. Bare han kunne beholde det røde selv. Til fødselsdagen åbner Frej gaven og skriger, at han hellere ville have haft det røde. Løsningen på drengens misundelse løser sig helt af sig selv uden de voksnes indblanding.

Historien opleves ubetinget fra barnets synsvinkel og fokuserer på, hvordan det føles at være misundelig. Jeg er stor fan af den svenske børnebogsforfatter Emma Adbåge, som forstår at sætte sig ind i små børns følelsesverden uden at skære problematikkerne ud i pap. Historien har et fint budskab om at det er i orden at opleve de negative følelser og at børn ofte selv kan håndtere konflikterne uden de voksnes direkte indblanding.

Bestil "Slottet" her

Inspiration