Nordiske guder af Johan Egerkrans
Nordiske guder af Johan Egerkrans

Nordiske guder af Johan Egerkrans

03.04.19
Et mustread for alle fans af den nordiske mytologi.

Jeg er fan af den nordiske mytologi, og jeg har efterhånden læst en del. Senest Neil Gaimans Nordisk mytologi, som jeg læste med stor fornøjelse. Nordiske guder er bestemt også værd at læse. Ikke alene er den en fryd for øjet med sit store format og utrolig smukke illustrationer – den er næsten et helt kunstværk i sig selv. Men historierne er også genfortalt på en fin måde, så alle kan være med.

Jeg kendte de fleste af historierne i forvejen, f.eks. om Thor og Midgårdsormen, om Yduns æbler og Frejas smykke, men selvom jeg har læst dem før, læser jeg dem glædeligt igen og igen. Det er historier jeg aldrig bliver træt af. Der var også et par stykker, jeg ikke kendte så godt, så dem nød jeg også at læse. 

Der er historier om både aser, jætter, trolde og andet godtfolk fra den nordiske mytologi. Så selvom det er faglitteratur, føles det nærmere som at komme hjem blandt gode venner (og lidt fjender) og blive budt på et glas mjød. Det er hyggelig og til tider lidt uhyggelig læsning, men jeg anbefaler den varmt til alle, der elsker nordisk mytologi. Bogen kan varmt anbefales enten til selvlæsning eller højtlæsning – den fungerer til det hele. 

Inspiration