Kamma Morgensur af Cecilie Wallengren
Kamma Morgensur af Cecilie Wallengren

Kamma Morgensur af Cecilie Wallengren

03.04.19
Herlig historie om Kamma, der er morgensur, og hvordan det alligevel ender med at blive en god dag. For de 3-5-årige piger.

De fleste forældre vil kunne genkende situationen med et barn, der er morgensur, og hvor alting synes at være et problem uden grund. Historien rammer plet i forhold til de ret så omskiftelige følelser, der bobler over hos mindre børn, når de er i gang med at udvikle sig, og selvstændigheden banker på. Kammas dårlige morgen er en herlig, underholdende og mest af alt genkendelig historie om følelser for de 3-5-årige piger og deres forældre.

Først er morgenlyset for skarpt. Så larmer lillebror for meget, og mor og far er alt for morgenfriske. Kamma har slet ikke lyst til at skulle i børnehave, og hvorfor har nogen puttet rosiner på havregrynene, når nu Kamma mere har lyst til varm grød med smør og sukker? Det hele går skævt denne morgen for Kamma, og selvom Kammas mor ihærdigt prøver at gøre hende i godt humør, bliver hun bare mere og mere sur. På vej til børnehaven træder mor i en stinkende hundelort, så Kamma begynder at skraldgrine, og så bliver det alligevel en dejlig dag.

Historien rummer realistiske scenarier og italesætter meget direkte og samtidig med humor i sprog og illustrationer de følelser af vrede og skuffelse, der indimellem titter frem hos mindre børn. Universet og illustrationerne er til den feminine og humoristiske side med masser af spræl, og selvom temaet om følelser er relevant for begge køn, så vil historien primært fange de 3-5-årige selvstændige piger.

Synes I godt om den handlekraftige og viljestærke Kamma, så findes der to andre bøger med hende: Kammas ferie og Kammas kjoler.

 

Inspiration