Kærlig hilsen Alfie

08.07.20
Billedbog. Smuk og rørende historie om at miste en hund kan være en trøst for mindre børn i sorgbearbejdelsen.

Historien om hunden Alfie, der skriver breve til pigen Iris fra sin hundehimmel, går lige i hjertet, hvis man er til den idylliske version af, hvad der sker, når et kæledyr dør. Historiens billedside i akvarel og pastelfarver er virkelig smuk, følsom og kan i princippet godt stå alene. Det er en rørende historie for mindre børn, som kan hjælpe med at sætte ord og billeder på det ubegribelige og bearbejde sorgen.

Iris hund Alfie er borte. Han er blevet til en himmelhund og skriver breve til hende fra hundehimlen om, hvor rart, der er. Der er ingen drillende katte, han behøver ikke komme i bad, der er masser af hundesnacks, og man kan lege dagen lang med sine venner. Alfie savner Iris, men det bedste ved hundehimlen er dog, at han kan putte med sin hundemor, når han skal sove. Alfie kigger ned på Iris fra stjernerne og håber, hun vinker op til ham.

Døden er et abstrakt fænomen, som små børn kan have svært at begribe og forholde sig til. Hvordan man vælger at forklare døden for sine børn kan være et spørgsmål om tro eller en holdning til, hvor sandfærdigt man vil fremlægge sagen. Denne historie har valgt den positive og trygge vinkel, hvor Alfie lever videre i himlen, og samtidig er der plads til at savne hinanden.