Hvad stiller man op med Triste? af Eva Eland
Hvad stiller man op med Triste? af Eva Eland

Hvad stiller man op med Triste? af Eva Eland

03.04.19
En utrolig fin billedbog for de 2-5-årige om, hvad man stiller op, når man føler sig trist.

Hvis man kan blive forelsket i en billedbog, så er det lige sket for mig! Denne billedbog behandler på fin vis, hvordan det føles at være ked af det eller trist, når man er barn, og hvordan man håndterer disse følelser. Illustrationerne er i børnehøjde og formidler temaet, så de går lige i hjertet. En stor og varm anbefaling af denne skønne billedbog.

Når væsenet Triste kommer på besøg, er det, fordi man er ked af det eller føler sig trist. Triste er symboliseret som et stort, grønt og blødt væsen, der kommer på besøg – også selvom det ikke er inviteret. Og hvad stiller man så op med denne uønskede følelse? Bogen fokuserer ikke på at få Triste til at gå væk, men nærmere på, at man skal prøve at mærke efter og lytte til Triste. Måske skal man gå en tur med Triste, tegne sammen eller bare lade Triste være lidt i fred. Og man skal ikke blive bekymret, hvis Triste er forsvundet igen den næste dag.

Bogens illustrationer er milde i udtrykket med simple tegninger i dæmpede farver, hvilket meget rammende indfanger følelsen af tristhed. Det er en fin idé at bruge et væsen til at synliggøre følelser, som kan være svære at forstå for mindre børn. Børn i alderen 2-5 år vil kunne aflæse situationerne, og her hjælper bogen med til at sætte ord på og forstå ens følelser. En skøn bog, som både kan bruges derhjemme og i børnehaven.

Inspiration