Hr. Olsens nye briller af Ted Kooser

04.06.20
Billedbog. Hvad skal der til for at se verden med nye øjne? En god ven og lidt eventyr.

En historie om tristhed, venskab og livsglæde med en flot billedside at gå på opdagelse i. Bogen er på samme tid fantasifuld og spændende og kan anbefales til de 4-6 årige.

Hr. Olsen synes, at alting er blevet gråt og kedeligt, hvor end han vender sig hen: Det samme kedelige spejlbillede møder ham hver morgen i spejlet, de samme kedelige nyheder i avisen og den samme kedelige udsigt fra køkkenvinduet. Alting er, som det altid har været.

Tænk sig at kunne se på verden med samme begejstring som nabodrengen William. Hr. Olsen må have fat i et par nye briller! Så han inviterer William med hen i en genbrugsbutik. Her har de mange briller, man kan prøve og så sker der noget. Hver gang Hr. Olsen tager et nyt sæt briller på, ændres hans udsyn bogstavelig talt. Brillerne med et stel formet som stjerner viser ham stjernehimlen. Brillerne, der ligner et skildpaddeskjold, viser ham livet under havoverfladen og da han tager de grønne briller formet som katteøjne på, bliver det uhyggeligt, da han pludselig jagtes af et koppel bidske hunde. Det synes svært at finde de helt rigtige briller. Hans gode gamle briller viser sig at være de bedste, for William opdager, at de bare trænger til at blive pudset. Nu ser verden anderledes og lys ud igen.

Historien rummer den umiddelbare historie om Hr. Olsens oplevelser med de forskellige briller. Dette lag i historien er spændende og sætter gang i fantasien. Den dybere historie handler om at være en god ven og at man nogle gange må ændre sit udgangspunkt for at få et nyt syn på tingene. Budskabet er fint omend historien er en smule lang. Fremhæves skal især bogens billedside, som er skøn, detaljeret og virkelighedsnær med mange fine, genkendelige detaljer at gå på opdagelse i.

Inspiration