The House in Poplar Wood af Kathryn Ormsbee

The House in Poplar Wood af Kathryn Ormsbee

11.06.19
Spændende og mystisk fortælling om forbandelser, venskab, Death, Memory og Passion - som kan blande sig i vores liv!

Familien

Felix og Lee må kun forlade Poplar House sammen én gang om året: ved Halloween. De må gerne mødes på terrassen udenfor huset, men Felix kan ikke komme ind til Lee og omvendt. Deres far kan ikke se Lee og deres mor kan ikke se Felix. Forældrene har ikke set hinanden siden tvillingerne blev født. Felix arbejder sammen med faren og Death. Lee arbejder sammen med moren og Memory. Sådan er aftalen og sådan har familien nu levet i 13 år - men ikke mere! Felix og Lee har besluttet sig for at bryde forbandelsen - i hvert fald vil de prøve, men det er ikke ligetil og de må lære at stole på deres fjender før det kan lykkes.

Stemningen

Jeg skulle lige ind i historien før jeg helt fangede hvad det gik ud på, men da jeg havde fanget præmissen var jeg virkelig fanget af fortællingen. Ideen om et adskilt hus, hvor beboerne ikke kan besøge eller se hinanden var virkelig fascinerende. Samt ideen om at Death, Memory og Passion er virkelig personer, der kan blande sig i menneskers liv.

Historien er mørk, dyster og ikke særlig rar. Felix, Lee og deres fjende Gretchen vil opklare et mord, men det viser sig at være meget mere end det. Familiehemmeligheder og intriger optrevles. Drenge bliver til unge mænd og må bevise deres værd. Pigen der ellers var familiens sorte får, må mande (kvinde?) sig op og gøre hvad hun ved inderst inde er det rigtige - også selvom det gør ondt.

Selvom historien er mørk er der alligevel hele tiden et spinkelt lys af håb, som bliver ved med at blafre i udkanten af ens synsvinkel. Spørgsmål er om hovedpersonerne tør træffe de nødvendige valg, for at få flammen til at brænde stærkere og lade håbet om en bedre fremtid sejre.

Vurdering

"The House in Poplar Wood" er en virkelig interessant læseoplevelse, som jeg bestemt ikke synes du skal snyde dig selv for. Den er medrivende og vil få de små hår i nakken til at rejse sig.