Historien om Dovne Didrik. Historien om Vakse Viola af Inger Tobiasen

11.09.20
Billedbog. En drilsk flue og en livlig hund sender Dovne Didrik og Vakse Viola på tur med masser af sjove uheld og postyr lige indtil de støder ind i hinanden.

Hvilken historie har du lyst til? I denne bog kan du starte fra den ene eller anden ende med to sjove historier, som midtvejs krydser hinanden. I historierne er der små opfordringer til læseren om at vende bogen på hovedet, ryste den, klaske til fluen m.v., som alt sammen bidrager til engagere læseren og fastholde koncentrationen. To sjove historier for de 4-6 årige i Inger Tobiasens genkendelige streg.

Mød Dovne Didrik og Vakse Viola

I den ene historie driller en flue Dovne Didrik, mens han prøver at slappe af i hængekøjen. Så går jagten ind på den drilagtige flue med en fluesmækker i hånden. Didrik kommer til at trampe rundt i naboens hønseæg, sviner det nyvaskede tøj på tørresnoren til og forsøger at klaske fluen, da den har sat sig på en piges is og en kat.   

I den anden historie om Vakse Viola er Viola ude og lufte sin livlige hund Valborg, som sprinter rask afsted. Valborg får lagt en hundelort i naboens have og de skvatter i hønsenes æg. Senere får de øje på en pige, som græder over sin spildte is og Valborg jagter en kat op i et træ.

Skal vi læse forfra eller bagfra?

Historierne er fulde af en masse ballade, overraskelser og indimellem vendes det hele på hovedet. Historierne starter fra hver sin ende og midtvejs i bogen krydser de to historier hinanden, hvor Didrik og Viola møder hinanden. Her opdager man sammenhængen mellem hændelserne.

Inger Tobiasen er kendt for en lang række billedbøger, blandt andet serierne om Ida, Willie og Splint og Sputnik.

Inspiration