Helt normal af Tom Percival
Helt normal af Tom Percival

Helt normal af Tom Percival

03.04.19
Karl er så normal, som man overhovedet kan være – lige indtil den dag han får vinger!

Karl er en helt normal dreng. Helt almindelig. Faktisk lidt kedelig. Det vil sige, at han var normal, lige indtil den dag hvor han fik vinger. Han havde aldrig forestillet sig, at han kunne få vinger, men det har han, og da han prøver dem, er det den bedste følelse, han nogensinde har haft. Han opdager, hvor sjovt det er at flyve oppe blandt fugle og skyer. 

Da Karl skal hjem og spise aftensmad, dækker han vingerne til. Han ved nemlig ikke, hvordan hans normale forældre vil have det, hvis deres normale søn kommer hjem med unormale vinger. Han begynder derfor at gå med en stor jakke hele tiden, føle sig meget udenfor og slet ikke normal, som han plejer. Heldigvis kommer han i tanke om, hvor sjovt det var at flyve, og netop ved at acceptere sine vinger accepterer han, at han er præcis, som han skal være!

Helt normal er en meget smuk illustreret billedbog om at turde stå ved, hvem man er. Illustrationerne er holdt i nedtonede sort-hvide nuancer, indtil Karl indser sandheden. Herefter er de i farver. Det er en fin fortolkning af, hvor trist det er at være normal, og hvor livligt det er at være sig selv og turde skille sig ud.

Inspiration