Billede af bogen Familen Langfinger og fødselsdagskuppet af Anders Sparring

Familien Langfinger og fødselsdagskuppet af Anders Sparring

En sjov og skæv bog om en langfingret familie.

Familien Langfingers uundværlige arbejdsredskaber er et koben og deres 'lange fingre' for far, mor, Ture og KriminELLEN lever af at begå indbrud.

En meget speciel familie

Men Ture falder ligesom lidt udenfor. Han kan bedst lide at gøre, hvad man må og tager aldrig noget i butikker uden at betale for det. Hans plan for voksenlivet er et arbejde som politibetjent, og det bliver ikke modtaget positivt i resten af familien.

Ideen om at blive politibetjent har Ture fra naboen: den regelrette og betænksomme politibetjent Paul Isman.

Ture venter i spænding på sin fødselsdag: vil han få opfyldt sit største ønske en 50 kg tung stribet slikkepind? Eller må han nøjes med to par stribede strømper, en æske guldchokolade, en tekop med et politistempel i bunden og en kage med indbagt fil?

Vurdering

Bogens morale er helt klart, at uhæderlighed betaler sig ikke, men man kan ikke andet end at holde af familien. Det er en sjov bog med små gys, som børn fra 6 år vil sætte pris på at få læst højt. 

Per Gustavsson har lavet de dejlige illustrationer, der ses på næsten hvert opslag. Især billederne af familien Langfinger sidder lige i skabet. Alle i familien er iført tværstribede bluser og bærer maske a la Bjørnebanden – selv familiens hund Snude. 
 

Inspiration