Det gyldne kompas af Stéphane Melchior
Det gyldne kompas af Stéphane Melchior

Det gyldne kompas, bind 1 af Stéphane Melchior

19.11.19
Tegneserie. De fleste kender historien om Lyra Belacqua - nu kan du læse historie som tegneserie!

"Det gyldne kompas" er en kendt, omdiskuteret og medrivende fortælling om venskab, religion, om Gud virkelig findes, tidsrejser og meget mere. 

Lyras verden

Historien om Lyra Belacqua og hendes daimon, Pantalamion, foregår i et Oxford, meget anderledes end det Oxford vi kender i dag. Hun er forældreløs og bor på Jordan Kollegiet. En dag udspionerer hun sin onkel, Lord Asriel, og hører ham fremlægge en teori om Støv, børn og parallelle verdener. Efterfølgende bliver Lyras bedsteven, Roger, bortført af "Snapperne" og han er langt fra det eneste barn.

Hun bliver selv adopteret af den mystiske fru Coulter, men stikker af, da hun opdager at fru Coulter ikke har rent mel i posen. Lyra får nu hjælp af jypsierne til at komme nordpå, hvor hendes onkel er taget til fange af panserbjørne.

Tegneserien

Dette første bind i tegneserieserien, omhandler første tredjedel af historien i "Det gyldne kompas" og slutter med Lyras rejse med jypsierne. Næste bind omhandler Lyras møde med Iorek Byrnison, heksene og ikke mindst hendes opdagelse af hvad der virkelig sker på Bolvanger.

Vurdering

For fans af "Det gyldne kompas" er det en flot oplevelse at læse denne tegneserie. Tegnestilen er måske til den simple side, men der mangler bestemt ikke liv og stemning i billederne og når man først er kommet i gang med at læse har man ikke lyst til at stoppe igen.