Den Opdagelsesrejsende af Katherine Rundell
Den Opdagelsesrejsende af Katherine Rundell

Den opdagelsesrejsende af Katherine Rundell

03.04.19
Da fire børn strander i Amazonas viltre jungle, venter der dem et særligt eventyr. En dejlig bog for alle opdagelsesrejsende i sjæl og hjerte.

Fred er ombord på et lille fly på vej over Amazonas, da flyet får problemer og styrter ned i junglen. Piloten omkommer, men den cirka 13-årige Fred og tre andre børn i alderen 5 til 12 år overlever. Junglen er overdådig og smuk, men bag gardinet af grønt gemmer sig et væld af farer. De fire børn må kæmpe bravt, længe og alene i forsøget på at finde en vej ud af junglen. Lige indtil de støder på en anden opdagelsesrejsende: en forsvunden eventyrer midt i en hemmelig og sagnomspunden by.

Den opdagelsesrejsende er et gådefuldt eventyr og en fantastisk skattejagt for den eventyrlystne læser, uanset om man er barn eller voksen. Katherine Rundells fængende historie giver et sug i maven af tidligere tiders opdagelsesrejser og gnistrer af Indiana Jones-stemninger og magi på sin helt egen måde.

Rundell forstår at fortælle en spændende historie, og jeg blev med det samme grebet af regnskovens overdådige liv og skjulte hemmeligheder. Bogen udspiller sig omkring 1930, hvor der indtil da var en del forsvundne opdagelsesrejsende, hvis forsvinden den dag i dag stadig er en gåde. Flere af dem bevægede sig ud i Amazonas, men vendte aldrig tilbage. Hvad skete der med dem, og fandt de mon nogensinde frem til de sagnomspundne byer? Det er med denne gådefulde vinkling, at bogen er skrevet, og jeg følte mig fantastisk underholdt hele vejen igennem.

Lad dig ikke narre af bogens lille format, for der venter dig store og fantastiske oplevelser med et strejf af fordums magi.

Inspiration