Forside: Barn af bøger af Oliver Jeffers
Forside: Barn af bøger af Oliver Jeffers

Barn af bøger af Oliver Jeffers

26.09.19
Billedbog. Tag med på en rejse ind i fantasiens verden i denne poetiske og smukke billedbog.

Universet består af historier, ikke atomer” (Citat Muriel Rukeyser).

”Barn af bøger” er Olivers Jeffers hyldest til alt det ord, historier, bøger og litteratur kan åbne op for i fantasien. Bogens poetiske budskab og smukke billedunivers er i særklasse og minder os om ikke at glemme fantasien. En billedbog for alle, der holder af litteratur og smukt illustrerede bøger.
 

En nøgle til fantasiens landskaber

Bogens forside viser en pige, der sidder på en rød bog med en lås midtpå. På bagsiden er der en nøgle og dermed en invitation til læseren om at åbne bogen op og lade fantasien få vinger. ”Barn af bøger” er ikke en fortløbende historie i traditionel forstand, men nærmere en rejse med ind i ordenes og historiernes univers, hvor fantasien bor. Fantasien eksemplificeres gennem pigen, som er ”barn af bøger”. Hun tager en dreng med på rejse gennem den verden af historier, som hun kommer fra. Sammen flyder de på fantasiens hav, rejser over indbildte bjerge, finder skatte i mørket, farer vild i en skov af eventyr og sover på skyer af sang.

Visuelt flot fortælling med et poetisk budskab

Bogens tekst er kort og rækker knapt til, at der er tale om en højtlæsningsbog. Det er i høj grad billedsiden af ”Barn af bøger”, som skiller sig ud og sælger det poetiske budskab om ikke at glemme fantasien og hvilke vidunderlige rejser og oplevelser, historier gemmer på. Bogen egner sig godt til dialogisk læsning og til sammen at gå på opdagelse i Oliver Jeffers vidunderlige billedunivers. Det er vitterligt et fantastisk univers, som indfanger fantasien på smukkeste vis i landskaber iblandet collager af tekstbidder fra alverdens eventyr, børnehistorier og -sange. Wow!  

Inspiration