Aru Shah og tidens ende af Roshani Chokshi

Aru Shah og tidens ende af Roshani Chokshi

11.06.19
Rick Riordan har været med til at redigere denne fantastiske fortælling og det kan mærkes!

Mange kender Rick Riordan fra historierne om Percy Jackson og Magnus Chase (m.fl) og nu har han også kastet sig over redigering af andre børnebøger. Roshani Chokshis serie om "Aru Shah" er en af de serier han har kastet sig over og det kan tydeligt mærkes på sprog og humor - det gør dog bestemt ingenting!

Skrivestil

Hvis man har læst andre af Ricks bøger ved man at de er utrolig humoristiske og det er "Aru Shah" også. Han formår både at skrive beskrivende, detaljeret og virkelig underholdende - uden at nogen af dele kammer over. Jeg har ikke tidligere læst noget af Roshani, så jeg ved ikke præcist hvor meget af sproget der er hendes og Ricks, men sproget flyder rigtig godt og der er et fint flow i historien.

Persongalleri

Jeg var omgående fanget af fortællingen og ikke mindst af hovedpersonen, Aru. Hun er en prøvet og presset teenager, men hun virker troværdig og det er med til at gøre historien nærværende. Hvem har ikke prøvet at lyve overfor klassekammerater for at fremstå mere som dem eller for at komme ind i rampelyset? Aru er en rutineret løgner, men egentlig har hun bare en fremragende fantasi og hun er ikke bange for at bruge den.

Arus sammensvorne er også herlige, Mini, en nørdet pige, der på trods af sin usikkerhed, er ret modig og en talende due, der gemmer på store hemmeligheder, men som vil dem det godt. De tre går rigtig godt i spænd og supplerer hinanden godt. De bliver bragt til en parallel verden hvor de indiske guder og ånder holder til og her skal de indsamle bestemte artefakter til at stoppe dæmonen, som Aru kom til at slippe fri. En dæmon der også gemmer på hemmeligheder og en fortid, der er meget forbundet med Aru. Jeg har tidligere fundet den indiske mytologi utrolig spændende, så jeg synes det var fedt at gå i dybden med det igen.

Vurdering

Jeg er overbevist om at hvis man tidligere har læst Rick Riordans bøger, så er denne også et hit. Hvis man er til vildt underholdende, medrivende og fremragende fantasy - så kan den helt klart anbefales. Jeg glæder mig i hvert fald til at læse mere om Aru og måske også tage mig sammen og læse nogle af de andre af Ricks bøger!
 

Inspiration