Arlo Finch i fuldmånens sø af John August
Arlo Finch i fuldmånens sø af John August

Arlo Finch i fuldmånens sø af John August

09.10.19
Arlo Finch er tilbage og det er fremragende læsning!

"Arlo Finch i fuldmånens sø" er fuldfed og helstøbt fantasy for mellemtrinet eller til fans af "De Ualmindelige" og "Nevermoor"!

Sommerlejr

Arlo skal på sommerlejr sammen med sine venner, men intet er som det plejer at være og der er en afstand mellem Arlo og vennerne. Arlo er virkelig vokset, selvom han stadig kun er en dreng, føles han ældre. Måske pga. de ting han har oplevet eller den visdom han har opnået, jeg ved det ikke, men jeg er fan af Arlo. Handlingen i dette bind føles mere helstøbt end den gjorde i første bind. Der er et bedre flow i historien, dialogen mellem personerne er ikke karikeret, men troværdig og det samme gør sig gældende når det kommer til de følelser som Arlo og hans venner har undervejs i bogen. Der er både usikkerhed, misforståelser, uvenskab, frygt og nysgerrighed. Beskrivelserne af omgivelserne er detaljeret, uden at det bliver for meget og de små kort undervejs hjælper til med forståelsen.

Vurdering

Forfatteren gør virkelig et godt stykke arbejde. Det magiske og mystiske fylder meget i denne og jeg er virkelig fascineret af det. Alt det Arlo og hans venner lærer på sommerlejren og det som Arlo har lært sig selv siden vi slap ham i første bind.  

Et mysterie der også bliver afdækket af det om den legendariske Gule Patrulje og jeg må indrømme at det var virkelig godt fundet på. Hele historien er i det hele taget gennemarbejdet og virkelig helstøbt. Jeg er meget mere begejstret for "Arlo Finch i fuldmånens sø" end første bind og jeg håber tredje bind er endnu bedre! Mine forventninger er i hvert fald store. Dette er også sådan en serie der kunne være spændende at se som film - hvis det bliver gjort rigtigt! 


 

Inspiration