365 lege til børn af Sabine Lemire

12.07.19
Fagbog. Hvad skal vi lege i dag? En super inspirationsbog med 365 lege og kreative projekter for børn.

Med Sabine Lemires 365 ideer til lege og aktiviteter for børn kommer de aldrig til at kede sig! Bogen er et overflødighedshorn af lege og kreative aktiviteter både inde og ude, som kan bruges alt efter barnets alder, lyst og interesse. Her er en virkelig skøn inspirationsbog til hygge, leg, kreativitet og samvær i familien året rundt.

I bogen er der masser af ideer til klippe-klistre-male-projekter. Min favorit er ved første øjekast ”Kunstværk”, hvor barnet skal finde en masse dimser og småting, han/hun ikke leger med mere, hvorefter tingene kan klistres ind i en ramme. Og Vupti har man et sjovt og originalt kunstværk. Ja, jeg bliver næsten helt rørstrømsk, for ideen minder mig om min egen barndom, hvor vi klippede billeder ud af gamle blade og lavede billedcollager, der blev indrammet efterfølgende. På den måde kan bogen også åbne op for erindringen om ens egen barndoms lege og kreative aktiviteter.

Bogen er også et glædeligt gensyn med gamle lege, som vi voksne sikkert husker fra engang i forrige århundrede: Smørklat, Høvdingebold, Hinkeleg, Kluddermor, Ståtrold osv. Ideer til indendørslege er fx Byen sover, Flaskehalsen peger på, Købmandsbutik, Tampen brænder og Kødben. Der er også ideer til lege, jeg ikke kendte, fx ”Muslingespil”, hvor man skriver små udfordringer bag på muslingeskaller, som børnene så trækker på skift: Hop i vandet, giv et knus, pluk en blomst osv. Børn elsker udfordringer og spontanitet, så denne leg skal vi helt sikkert prøve herhjemme.

Bogen vrimler bogstavelig talt med ideer til kreativ underholdning og lege, som ikke kræver de store udgifter. Oftest kræver aktiviteten slet ikke nogen indkøb og man kan straks lade legen begynde. Ved hver aktivitet/leg er der en kort vejledning, eventuelle rekvisitter, aldersgruppeangivelse og deltagerantal. Jeg nævner i flæng (men ikke alle): boldlege, teaterlege, gættelege, eksperimenter, sang- og danselege, lege i naturen, bogstavlege, tallege, huler og teaterlege. Legene og aktiviteterne henvender sig især til børn i alderen 4-10 år, men der er også forslag til simple lege for de mindste fra 2 år: ”klappe klappe kage”, ”Nu kommer der en lille mus”, ”Ballonleg” m.v.

Lad jer inspirere til dagens leg/aktivitet på ved at bladre rundt i bogen eller brug indholdsfortegnelsen med en oversigt over de forskellige typer af aktiviteter og lege. Så der er ingen undskyldning for at kede sig med Sabine Lemires fantastiske bog i baghånden – uanset om man har lyst til at lege ude eller inde, vil lege alene eller sammen med andre. En stor anbefaling til alle børnefamilier!
 

Inspiration