Vinterhistorie fuld af sne og venskab

24.10.21
Billedbog. Ræv og Hare har aldrig oplevet sne, og derfor begiver de sig ud for at finde sneen i denne smukt illustrerede historie.

Hvilket barn elsker ikke sne? Det er magisk at opleve den første sne, og har man aldrig oplevet sne, kan det være lidt svært at forestille sig, hvad det er. Denne charmerende historie ledsaget af den smukkeste billedside handler netop om sne og forventningens glæde. Det er en oplagt vinter- og julehistorie for de mindste.

Ræv og Hare bliver født i foråret, vokser op om sommeren og bliver bedste venner i efteråret. Da Terne kommer for at sige farvel og drage sydpå, før sneen kommer, spørger de to venner, hvad sne er for noget. Men Terne er fløjet og de tager derfor rundt i skoven og spørger skovens dyr, hvad sne er. Bjørn siger, at sne er hvid som deres pels. Rensdyr fortæller, at sne er kold som deres snuder. Laks fortæller, at sne er blød som deres haler og Gås fortæller, at sne glitrer som deres øjne. De to venner lægger sig til at sove ved en sø, og da de vågner, er det i en snedækket skov.

Det er en enkel og tryg fortælling, som ved hjælp af gentagelser opbygger forventningen og hylder naturens vidundere og venskabet. Det er værd at lægge mærke til billedsiden, som gør bogen til noget særligt. Yuval Zommers smukke collagelignende illustrationer er fulde af teksturer og detaljer i en skøn nordisk tone.

Inspiration