Uhyggelig og medrivende fantasy

03.03.22
Fantasy. "Uglemanden" er både uhyggelig og spændende fantasy

”Uglemanden” er første del af en planlagt trilogi, der handler om søskendeparret, Christian og Maria.

Opgiv ikke håbet

De mistede for mange år siden deres elskede mor, men de har ikke opgivet håbet om at finde hende igen. Sammen har de to søskende stiftet ”Ravnstrups Blodhunde”, et ”lege”-privatdetektivbureau, hvor de indsamler spor i deres jagt på moren – en jagt, som deres far synes er helt unødvendig i takt med, at minderne om moren forsvinder. Og børnene har svært ved at finde spor, for det lader ikke rigtig til at nogen kan huske deres mor.⁠

Da de endelig får et spor, er det et stort et, og snart er de to søskende hvirvlet ind i parallelle universer og uhyggelige monstre, der både følger efter dem og besætter dem, de omgås med. Spørgsmålet er, om Christian og Maria kan opklare mysteriet, før de selv forsvinder og bliver glemt. Selvom de to søskende har svoret at de vil hjælpe hinanden, sås der tvivl og spild imellem dem og de har svært ved at samarbejde. Samtidig begynder ”Uglemanden” at husere i nabolaget og ingen kan føle sig sikre.

Vudering

”Uglemanden” er en velskrevet og speciel læseoplevelse – den var i hvert fald slet ikke som jeg havde forestillet mig. Stemningen bliver langsomt mere og mere dyster, indtil man til sidst sidder helt ude på kanten af stolen og bider negle i spænding. Jeg krydser fingre for mere – for jeg har mange spørgsmål!
 

Inspiration