Tre sjove serier for de 7-12 årige

Tre nye serier til børn har ramt biblioteket her i efteråret

Efteråret bringer godt nyt til jer, som bare må læse de nyeste bøger, elsker at læse om veninder eller elsker at grine, så meget at I næsten tisser i bukserne. Her er tre gode bud på efterårets nye serier til de 7-12 årige.

Kram og kakao

Den første serie er helt perfekt til piger fra 7-9 år. Camilla Wandahl har skrevet serien ’Kram og kakao’, som handler om veninderne Ella og Saga. Indtil videre er der to bøger i serien. Bøgerne har lixtal 9 og en fin overskuelig tekst med fine farvede illustrationer og kan læses uafhængigt af hinanden.

Den første bog i serien hedder ’Kram og kakao - Sagas hemmelighed’. Den handler om at turde sige fra og stå ved sig selv. De to veninder skal holde nytår sammen og passe på Ellas hund, så den ikke bliver bange for lyden af fyrværkeri. Ella glæder sig og er vild med at fejre nytår, men hvorfor er Saga pludselig så sur og stille?

I bog to ’Kram og kakao – tre er for meget’ føler Ella sig udenfor, da en ny pige flytter ind ved siden af Saga. Saga hygger sig sammen med den nye pige – lidt for meget synes Ella, men heldigvis får de to veninder talt om det, og alt ender godt. 

Kram og kakao er en rigtig sød serie for især piger fra 7 år om det at være veninder og de små problemer, som kan opstå, men heldigvis kan løses igen.
Her finder du serien Kram og Kakao på bibliotekets hylder 

Leif is Leif

Et helt andet bud på en serie for børn fra 10 år, er de fire kugleskøre bøger i serien ’Et langt år i Leif Lykkes liv’ skrevet af Marie Duedahl.Bog 1 hedder ’That’s Leif’ - og det er virkelig life for Leif.
Her er Leif! En dreng på 12 år, som får rodet sig ud i nogle farlige og skøre situationer fra bog til bog. Her er du! Mindst 10 år, elsker at grine og trænger til at grine af en bog fuld af fart og skøre hændelser. 

Ham Leif er måske mere uheldig end lykkelig, da han får altid rodet sig ud i noget ballade. Leif har en god ven, en sindssyg ond storebror og kommer blandt andet til at kidnappe en hund og ender i hver bog med at blive jagtet af nogle farlige typer. 

Bøgerne er i den lette ende (lix14/15) og på max 75 sider, men det er faktisk også bedst for ellers dør man af spænding eller grin. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, så start med at grine over titlerne på de fire bøger i serien, inden du vælger: ’That’s Leif’, ’Leif sucks’, ’4 Leif’ og sidst men ikke mindst ’Love of my Leif’.
Her finder du bøgerne i Marie Duedahls serie om Leif 

To på ti

Den sidste serie er så ny, at jeg faktisk slet ikke har læst den – endnu, men hold op hvor jeg glæder mig! Serien hedder ’To på ti’ og er skrevet af Thomas Brunstrøm. Ja, det er ham med bandeordene og Sallys far-bøgerne. Hovedpersonerne i bøgerne er tvillinger, og hedder Hans og Grete. Nej, det er ikke dem fra eventyret men fra Buddinge. Det skal nok blive sjovt. 

Den første bog hedder ’En monstervild ide’, hvor Hans og Grete skal passes af Bedstefar, mens forældrene er på ferie. Der er bare lige det, at mor og far har slukket for wi-fi, fyldt køleskabet med grøntsager og lagt en uendelig lang to-do-liste. Hans kommer til at bygge et monster, og nu går det fra slemt til værre. 

Bog 2 hedder ’ En blodig weekend’, og i denne bog ender Hans og Grete med at redde Bedstefar fra en vampyr i stedet for at lave et vigtigt skoleprojekt. På bogens forside kan man se tvillingerne bevæbnet med toiletbørste og støvsuger. Det skal nok blive sjovt. 

Bøgerne kan læses højt fra 7 år, hvis altså den voksne ikke tisser i bukserne af grin ellers må man gerne læse den selv fra omkring 9 år. 
Her finder du bøgerne i serien om de To på ti på bibliotekets hylder

Inspiration