Til de eventyrlystne børn: Lyda kan dykke af Lise Bidstrup

21.10.20
Letlæsning. Lyda keder sig. Hun får derfor en super god ide. Hun bygger en undervandsbåd og sejler ud på det dybe hav, hvor hun møder hr. Padde.

Lyda har fået en idé og derfor tager hun på havnen, hvor hun kan finde alle de ting, hun skal bruge. Hun bygger en båd, der kan sejle under vandet, en ubåd! Lyda kommer langt omkring på det store hav. Hun ser forskellige dyr, sjove fisk med forskellige former og farver, hvaler og en skildpadde som hun bliver venner med. På vejen hjem finder hun en perle, som hun gemmer i sin skattekiste sammen med de andre sjove ting, hun har fundet på tidligere eventyr.

Bøgerne om Lyda er gode til de eventyrlystne børn, der elsker en god ekspedition ud på havet, i rummet eller et helt tredje sted. Det er kun fantasien, der sætter grænsen for Lyda. Hun er meget opfindsom og det gør bøgerne spændende at læse. Der er gode illustrationer i bøgerne, som er med til at gøre rejsen til det ukendte endnu mere spændende. Selvom det er en letlæsnings bog, så synes jeg, at bogen formår at gøre korte sætninger til et rigtigt eventyr.

"Lyda kan dykke" har lix 7 og kan læses fra ca. 7 år. Find serien på letlæsningshylderne, hvor bøgerne er mærket med gul plet. Eller reserver dem herunder.

Inspiration