Spændende interaktiv bog om dinosaurernes verden

10.06.21
Faglitteratur. En spændende bog for ægte dino-fans at gå på opdagelse i med skjulte billeder og detaljer.

Lige som man troede at nu kunne der da ikke udkomme flere dinosaur-bøger, så udkommer denne lille sjove sag. Gennem korte fakta og enkle spørgsmål til læseren giver bogen en kort intro til dinosaurernes opståen og præsenterer udvalgte dinosaurerarter. Det, der gør bogen til noget særligt er, at man ikke kan se alt på siderne ved første øjekast. Hold siderne op mod lyset og se siluetter af dinosaurer, fossiler og andre ting dukke frem. Denne interaktive finesse vil med garanti begejstre enhver 3-6-årig dino-fan!

Dinosaurer og forhistoriske dyr er en evig kilde til forundring og spænding hos mange. Det er næsten for ubegribeligt, at disse store og ofte skræmmende dyr har beboet jorden længe før mennesket kom til. Det, der også gør dinosaurerne spændende er, at de er så forskelligartede i udseende og hvilken funktion dette har haft for overlevelsen. Stegosaurussens umiskendelige hornplader ned langs ryggen blev brugt som værn og solfangere. Giraffantitanen var så høj som et fireetagers hus og havde hule knogler i halsen, så halsen ikke blev for tung at holde. Ankylosaurussen havde en kraftig hale med en kølleformet klump i enden, som kunne bruges som forsvar. Det var virkelig kampen for overlevelse arterne imellem.

Bogen tager læseren med på en kort evolutionshistorie fra det første liv opstod i form af encellede dyr og plantevækst til de landlevende pattedyr, dinosaurerne og andre forhistoriske krybdyr, som kom til senere. Bogens sidste sider handler om nutiden, hvor palæontologer arbejder videre med at lede efter fossiler. Heldigvis overlevede nogle forfædre til mange insekter, krokodiller, padder, fisk og fugle masseudslettelsen af dinosaurerne og vi har i dag videreudviklede arter af disse.

Inspiration