Skrækkelige Rikke - den vildeste tegner af Jaap Robben

08.02.21
Billedbog. Fantasien stikker af i denne sjove og uforudsigelige historie om Skrækkelige Rikke, hvis tegnerier bliver levende.

Så er der godt nyt til alle os, der elsker Skrækkelige Rikke. Her kommer den fjerde bog i serien om Rikke, der som en moderne version af Pippi Langstrømpe eller Emil fra Lønneberg altid roder sig ud i skrækkelige unoder. I denne historie bliver Rikkes tegnerier levende og fantasien får vinger. En sjov historie for de 3-5-årige, som hylder fantasi, leg og kreativitet.

Rikke har kastet sig over at tegne Boris, Rikkes tålmodige hund. Boris står model, men hov! Rikke er kommet til at tegne tre bagben på billedet af Boris. Det er der råd for og Rikke tegner hurtigt et ekstra bagben på den rigtige Boris. Det er dog ikke helt let at vænne sig til at gå med et ekstra ben, så Rikke tegner også vinger på Boris.

Nu er Boris en flyvende hund og Rikke tegner også nogle bevingede venner, som Boris kan lege med. Men de bevingede dyr klatter på Rikkes maleri, så hun tegner en tiger, der kan spise dem. Men tigeren prøver i stedet at spise Boris og så bliver det ellers farligt med en hulemand med en kølle, en skræmmende dinosaur og en rumraket. Hvordan det hele udvikler sig og ender i Rikkes leg, må I selv læse jer til.

Først er det sjovt, men så bliver det farligt. Når man tegner, er alt tilladt og fantasien får vinger. Historien fanger på herlig og humoristisk vis, hvordan børn lever sig ind i legen, som kan stikke af i alle mulige retninger. Hvem har som barn ikke forestillet sig, at det man tegnede blev levende? Denne historie inspirerer til at gribe farveblyanter og pensler og sætte fantasi og leg i gang.

Inspiration