Brætspillene Ticket to ride, Photosynthesis og King of Tokyo

Skoleklar? - Brætspilsklar!

25.08.21
At spille brætspil er en genial vej til indlæring hos dit barn.

At spille brætspil med dit barn er en genial måde at "lege læring" på. Forældre til børn, der starter i 0. klasse bliver faktisk opfordret til at spille brætspil med deres børn som et legende element, der hjælper på indlæringen. Fx får børnene en fornemmelse for matematik med bl.a. sandsynlighedsregning mm.

I det hele taget giver al spil sammen med andre enormt meget læring for børn.

Herunder anbefaler vi nogle spil, I kan spille med jeres børn i de kommende efterårsmåneder. Spil, der inviterer til læring, og som bare er sjove spil, I kan spille sammen. Gennem nemme brætspil har bliver børnene fx gode til tur-tagning, sandsynlighedsregning mm.

Klassikeren over dem alle: Settlers of Catan eller bare Settlers

Settlers er en klassiker inden for brætspilsgenren. Du skal lære sandsynlighedsregning for såvel at vurdere, hvornår du kan få flere sten til at bygge byer,  eller hvornår du kan få korn til at brødføde din befolkning.

Spillet går i al sin simpelhed ud på, at man på tur slår to terninger. Antallet af øjne bestemmer hvilken en ressource, du lander på på, de sekskantede brikker.

Lyder det forvirrende? Nej overhovedet ikke, det er faktisk ret simpelt. Og derfor er Settlers er et af de spil, du lærer rigtig mange grundlæggende brætspilsmekanikker af at spille.

Settlers findes i utallige udgaver.

Lån brætspillet Settlers her.

King of Tokyo

King of Tokyo er et glimrende spil, hvor man som et kæmpemonster skal slå andre monstre ud af storbyen Tokyo.

Det er ret sjovt, og det minder om Yatzy. Som spiller skal man rulle 5 terninger 1-3 gange, og man kan så tage de terningeslag fra, der giver point, lige som man kender det fra Yatzy.

Ud over Yatzy-delen er der nogle andre elementer, der gør spillet sjovt. Primært at man kan tæske på de andre spillere. Men også at man kan købe fx mutationer, grej og andet der gør at dit monster slår hårdere eller giver flere points.

Kort sagt er brætspillet oplagt til dit skoleklare barn, og det er også muligt at snige en yngre eller ældre søskende med.

Lån King of Tokyo her.

Photosynthesis

Photosynthesis er også værd at nævne. Spillet er enormt flot produceret, men og det er ret nemt at lære at spille Det kræver ingen læsefærdigheder, og det er let at spille for hele familien.

I sin enkelthed går spillet ud på at bygge de største træer, via fotosyntese, fælde dem igen og score points på den måde.

Spillet er bygget op om en 1-2-3 mekanik, hvor man med de mindste kan bygge 1 felt væk og med de største 2 felter osv.

Lån Photosyntheses her.

Ticket to ride

Spillet Ticket to ride kommer i uendelige udgaver. Det er et sjovt lille spil, hvor man skal samle forskellige farver af tog og bygge togbaner på tværs af USA og Europa.

Spillet er nemt at gå i gang med, lærer børnene en masse matematik uden at de egentligt tænker over det, og lærer desuden ungerne at blive udspekulerede i, hvor og hvordan du bedst bygger togbaner.

Hver tur kan man vælge at tage nogle tilfældige kort eller vælge specifikke kort, der kan hjælpe til at bygge netop den strækning, man er i gang med. Spillet har nem pointscoring, det er nemt at tælle point sammen. Fx hvem der har den længste bane. Undervejs flytter man sin spilbrik, så man kan se, hvem der fører.

Det gør det meget overskueligt og gør, at også de mindste kan være med, selv om både mor, far storesøster og storebror spiller med.

Vær dog lige opmærksom på, at der i originaludgaven er nogle ret små togplastikbrikker - så holdt dem væk fra de mindste.

Lån Ticket to ride her.

Bibliotekernes læsefamilieposer

På biblioteket har du også mulighed for at låne bibliotekernes læsefamilieposer. Posernes indhold varierer baseret på tema, men låner du fx naturposen, vil du heri netop kunne finde spillet Photosynthesis blandt andre materialer.

Inspiration