Skøn natur- og kreabog for de 5-8-årige naturelskere

02.05.21
Skøn og inspirerende fagbog om at nyde og udforske naturen for de 5-8-årige.

I denne charmerende naturfagbog er der inspiration til masser af eventyrlige oplevelser og kreative projekter i naturen. Her er til mange timers udforskning, læring, leg og kreativitet for de 5+ årige naturelskere og deres forældre. Bogens 40 aktivitetsforslag ledsages af nemme vejledninger og charmerende illustrationer krydret med korte spændende fakta om dyr og natur.

Bogen er inddelt i fire overordnede emner: ”Lær med naturen”, ”Naturdetektiv”, ”Sansespil” og ”Vild kunst”. Aktiviteterne indbyder både til at studere og lære om naturen, at orientere og opholde sig i naturen samt kreative projekter af naturmaterialer. De fleste aktiviteter foregår ”helt ude” i naturen, men nogle kan også foregå i baghaven. Bogen har mange korte fakta, flotte illustrationer og fotos både fra naturen og af de færdige krea-projekter og eksperimenter.

Hvis I gerne lave aktiviteter og opholde jer i naturen, så er der fx ideer til at finde vej, bygge huler, binde knob, lave vejreksperimenter og udforske et vandhul bevæbnet med fiskenet og syltetøjsglas. I kan også bringe naturen med hjem og lave kreative projekter. Det kan fx være at lave ens egen vandrestav, bygge en blomstervæv og skabe et blomstrende kunstværk, indsamle og male på sten, lave et insekthotel, designe små søde grankogledyr og meget mere. Sanserne kommer i spil med ”Gæt en duft”, hvor forskellige planter fra naturen kan puttes i syltetøjsglas eller hvis I bygger et vindspil af pinde.

Interessen for naturens glæder er heldigvis tiltagende og det ses også på de mange flotte og lærerige udgivelser om naturen og dyrelivet for børn, der udkommer i disse år. Vi skal ikke blot bruge og udforske naturen men også nyde at være i den og det sætter denne bog lige præcis fokus på ved også at omhandle mindfulness i naturen. Det kan være at gå en ”lydløs” tur og spotte spændende ting, der sammen nydes et øjeblik i stilhed eller at kramme et træ med lukkede øjne og mærke hvordan det føles, lugter og lyder.

Sæt jer sammen med børnene og nyd denne charmerende og lærerige bog, lad børnene udvælge de aktiviteter og projekter, der tiltaler dem og så er det ellers om at komme ud og nyde naturen!

Inspiration