Rigtig gode venner af Miriam Cordes

21.10.20
Billedbog. Rørende fortælling om et umage vennepar.

”Rigtig gode venner” er en varm og rørende historie om venskab og om at sætte pris på hinandens forskelligheder. Miriam Cordes illustrationer af Strandbjørn og Lilou kan smelte selv det koldeste hjerte og historiens billedside er særlig fin i en altmodisch tone. Her er en tryg godnathistorie for de 2-4-årige.

Strandbjørn savner en ven men en dag, da han er på stranden for at lede efter glinsende sten og susende konkylier, finder han en hvid fugl. Det er Lilou, som er kommet til skade og kan ikke flyve. Strandbjørn tager Lilou med hjem for at pleje Lilou og på trods af deres forskelligheder, bliver de bedste venner.

Da efteråret kommer, er det som bekendt tid for bjørne at gå i hi og for fugle at flyve til varmere himmelstrøg, så de to venner må skilles. Heldigvis kan den halve verden ikke skille gode venner ad og da foråret kommer, ses de igen og Lilou fortæller om alle sine oplevelser og Strandbjørn om alle sine drømme, mens de har været fra hinanden.

Fin fortælling om venskab og forskellighed

Her er et godt bud på en smuk fortælling om venskab og forskelligheder for de mindste. Selvom den ene er brun og den anden hvid, den ene lille og den anden stor, så kan man godt blive bedste venner. Historien kommer også omkring det at savne nogen. Historien har det samme trygge og hyggelige miljø til fælles med Elvira Fragolas nye fortællinger om ”Lille Pind” og Sam McBratneys klassiker ”Hvor højt tror du jeg elsker dig?”.

Inspiration