Rick Riordan er tilbage i topform - og på dybt vand

27.04.22
Til alle fans af Percy Jackson og Magnus Chase - Rick Riordan er tilbage!

Rick Riordans bøger om bl.a. Percy Jackson og Magnus Chase har givet mange et spændende og ikke mindst underholdende indblik i både græsk og nordisk mytologi. Nu er Riordan tilbage og denne gang er han på dybt vand.

Kaptajn Nemo og Nautilus

Hvor Riordans tidligere bøger har beskæftiget sig med forskellige mytologier, er ”Datter af dybet” baseret på Jules Vernes ”En verdensomsejling under havet”, kaptajn Nemo og ubåden Nautilus. Hovedpersonen, Ana Dakkar, går på Harding-Pencroft-akademiet, hvor hun er præfekt for delfinkollegiet der specialiserer sig indenfor kommunikation, udforskning, kryptering og spionage.

Der er tre andre kollegier, haj-, blæksprutte- og spækhuggerkollegiet, der hver især er specialiseret indenfor forskellige områder som militær ledelse, ingeniørvidenskab og medicin.  

Den hemmelige teknologi

Da hun og hendes klassekammerater skal ud på en ekspedition, ser de akademiet blive sprængt i luften og så begynder kapløbet. For hvem ville turde ødelægge en skole fyldt med børn og lærer? Ana må træde i karakter og sørge for at de kommer i sikkerhed og hun finder ud af at de har et helt særligt mål. Nemlig det sted hvor Nautilus - kaptajn Nemos sagnomspundne ubåd - ligger.

Akademiets lærer vil have hende til at aktivere ubåden og en masse utrolige teknologiske genstande. Genstande der i de forkerte hænder ville kunne ødelægge verden. 

Vurdering

"Datter af dybet" er - som mange af Riordans andre bøger - virkelig spændende og velskrevet. Man bliver fanget af historien fra første side og den er svær at slippe igen. Riordans karakteristiske humor fylder også i den her, men den er ikke sjov-sjov på samme måde som Percy og Chase-bøgerne.

Hvis man er fan, må man ikke snyde sig selv for endnu en skøn læseoplevelse og hvis man ikke tidligere har læst noget af Riordan, kan denne være et godt sted at starte. Der er masser af drama, hemmeligheder og fantastiske våben og teknologi - selv en abe der laver mad og ser bagedyst!
 

Inspiration