Pixie lever stadig - eller gør hun?

10.09.21
Ungdomsroman. Sofie Riis Endahl er tilbage i storform med endnu en nærværende ungdomsroman.

Det her var på en og samme tid virkelig nostalgisk læsning og meget rammende nutidig læsning. Jeg kan godt huske mine studenterdage - det var en tid før Facebook og Instagram. En tid hvor vi var sammen på en anden måde. Men hvor de følelser som Pixie kæmper med, stadig var der. 

Er jeg god nok?

Følelsen af ikke at være nok. Ikke at være inviteret til de rigtige fester - eller i det hele taget bare at være inviteret. At glide fra venner, man egentlig troede man var tætte med, men åbenbart ikke tætte nok.

Jeg synes "Pixie lever stadig" er en utrolig rammende, præcis, skrøbelig og vigtig historie og jeg er endnu engang imponeret af at forfatteren ikke er ældre. Sofie rammer virkeligheden så spot on, men ikke blot den virkelighed hun selv lever i. Hun rammer også os der ikke er 18 og lige er blevet studenter. 

De følelser og tanker som Pixie kæmper med - er hun ikke ene om. Jeg vil godt vædde med at der sidder virkelig mange unge rundt om i landet og har det på samme måde. Det er ikke nødvendigvis noget man snakker højt om, for på en eller anden måde er det lidt tabu at snakke om usikkerheden ved at føle sig udelukket og alene.

Pixie vs. Emma

Jeg synes faktisk at Pixie er mega sej. Jeg synes bestemt også at Emma er mega sej. Og jeg håber virkelig at de finder ud af det. Finder en måde at blive den bedste version af de to på. Måske skal de bare lære at finde den gyldne middelvej hvor de begge to kan eksistere samtidig.

Vurdering

Hvis du endnu ikke har læst nogle af Sofies bøger, synes jeg du skal komme i gang. De er nærværende, troværdige, sårbare, stærke, humoristiske, tankevækkende og meget mere. De er bestemt værd at læse.

Inspiration