På tur i solsystemet

04.05.21
Billedfagbog. Tag på en spændende rejse rundt i vores solsystem, lær om de otte planeter og vores lille blå priks fortræffeligheder.

Merkur, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun er hovedpersonerne i denne fagbog om vores solsystem. Universet kan være ret komplekst og næsten ubegribeligt at forstå for børn såvel som voksne. Bogen taler ind i den voksende interesse for universet, astronomi og rumforskning med korte spændende fakta og en charmerende sjov billedside for børn omkring de 4-7 år.

Planeten Jorden synes, at de andre planeter er noget helt særligt. Merkur er helt enormt varm, Venus består af giftig luft og Jupiters overfalde er tyk hvirvlende gas. Mars er Jordens nærmeste nabo og menneskeheden er godt i gang med at udforske den. Hvem ved, måske bliver Mars den første planet, vi får mulighed for at rejse til i fremtiden? Merkurs flotte ringe består af millioner af is og klippestykker og på Uranus varer en sommer nær polerne.42 år.

Så hvad er det, der gør den lille blå prik, Jorden, blot en lille smule interessant i dét selskab? Det er netop forskellighederne, der gør planeterne i solsystemet spændende. Set med menneskebriller er de andre planeter nok ikke de mest behagelige at opholde sig på og Jorden er den eneste planet med liv. Her er ikke for varmt eller koldt. Jorden har vand, mad og ilt. Og så her er kaktusser, spaghetti, krokodiller, is med flødeskum og meget andet spændende.

For at gøre emnet spændende og i øjenhøjde med målgruppen er de otte planeter illustreret med øjne og munde og de beretter på en sjov, levende måde om det særlige ved lige netop ved dem og hvor de adskiller sig fra resten af vores solsystems planeter. Forrest i bogen er der et dobbeltopslag med alle planeterne ved siden af hinanden, så man kan se hvem der bor ved siden af hinanden og afstanden til solen.

Inspiration