Opdagelsesrejse rundt i hjernen risikerer at gøre læseren klogere

23.09.21
Fagbog. Grib chancen for en lærerig stund og fordyb jer i denne spændende fagbog om hjernen. Den kan anbefales til videbegærlige skolebørn fra ca. 7 år.

Vores hjerne er fantastisk og styrer alt, hvad vi foretager os. Hjernen udfører uendeligt mange opgaver, ofte uden at vi skænker det en tanke. 

En pige undrer sig over, hvorfor hun uden at tænke nærmere over det kan en hel masse ting, fx cykle eller dagdrømme. En klog ugle har svarene og den inviterer pigen med på en tur ind i hjernen. Bogen er opbygget som en dialog mellem pigen og uglen, hvor pigen stiller en masse spørgsmål og uglen tegner og fortæller.

Bogen kommer blandt andet omkring, hvordan hjernen ser ud og fungerer. Her kan man prøve at forestille sig hjernen som en by med fem bydele, som er tæt forbundne. Hjernen bruger vi til at træffe beslutninger, lære nyt, til synet, at røre og føle samt høre. Sidst i bogen er der et afsnit om hjerneforskning, og fordi hjernen er et ret så indviklet organ, er der stadig meget, som videnskaben arbejder på at afdække.

At forstå hvordan hjernen fungerer kan være en stor mundfuld selv for voksne. Formidlingen af dette komplekse emne og de lidt svære fagtermer hjælpes på vej af sjove tegneserielignende illustrationer. Der sker meget i hjernen og så sandelig også i bogens indholds- og billedside. Bogen kommer godt og grundigt omkring emnet på en lidt forvirrende, men spændende måde. Heldigvis er børns hjerner som svampe, der bare suger og suger til sig og med en indlæringskurve, der sigter mod himlen, så mon ikke en del sætter sig fast, hvis interessen for kroppen er begyndt at melde sig.

Inspiration