Og hvad så, hvis der er en lille risiko for at dø?

03.08.22
Engelsksproget børneroman. Nogle ting er vigtigere end alt andet. Legetøjets og fantasiens verden og mindet om søsteren Holly og bamsen Bluey betyder så meget for Emilys, at hun er villig til at risikere rigtig meget i håbet om at møde dem igen.

Da Emilys søster Holly dør, er der pludselig så frygteligt stille. Hendes bedste veninde Maze har fundet en ny bedste veninde, fordi hun ikke kan finde ud af at tale med Emily, når hendes søster er død. Og mens Emily savner Holly, så det gør ondt, savner hun på en måde Hollys bamse, Bluey, endnu mere. For Bluey var ham, Emily digtede historier om til Holly. Det var alle hans eventyr, de grinede af og var sammen om.

En ny ven

Fordi hendes mor er begyndt at arbejde igen for at komme ud af huset, må Emily hver torsdag og fredag efter skole gå hen til naboen Ruth for at blive passet. Det viser sig at være et godt arrangement, for Ruth mistede for år tilbage sin teenagesøn og er derfor ikke bange for at tale med Emily om Holly, for hun forstår sig på sorgen. Og da Emily pludselig begynder at få besøg af levende legetøj, er det Ruth, hun betror sig til.

Et par gode guider

De to herlige tøjdyr, pingvinen Hugo og bjørnen Smiffy, som er Ruths søns tidligere legetøj, indvier Emily og Ruth i legetøjets verden. Når de ikke har travlt med at forstyrre Emily med tilfældige besøg pga. den ødelagte dør mellem Land of Neverendings/Smockeroon og vores verden, driver de et pensionat for legetøj og kender alle - også Bluey, der bor i den dybeste del af Smockeroon, fordi han blev kremeret sammen med Holly og ikke længere findes i vores verden.

Den sorte tudse truer, og magien er i uorden

Men den nye verden, hun her får adgang til, er truet af den onde tudse, som giver Emily mareridt om natten. Emily, Ruth og legetøjet må finde ud, hvordan de kan redde The land of Neverendings fra tudsen og den misundelse, vrede og ustabile magi, den bringer med, og hvem er den mystiske Sturvey, som måske kan hjælpe, men som ingen ved hvor er, eller hvordan ser ud?

Svarene findes i "The land of neverendings" af Kate Saunders, hvor du kan glæde dig til at møde det levende legetøj og følge Emilys rejse i både vores verden, legetøjets parallelverden og igennem sorgen over Holly og Bluey.

Inspiration