Megasjovt undersøisk eventyr for de 4-8 årige (og bedsteforældre)

06.04.22
Badetid er ikke kedeligt, når man har en sej farmor og en kvik fantasi.

Makkerparret bag Sallys far-serien har igen rottet sig sammen, og det er der kommet en rigtig sjov og spændende historie ud af, hvor billedsiden er lige i øjet. Her er vrisne havfruer på vej i svømmehal, karrysild på glas og et ti-øjet kildent søuhyre, der er noget af en pyntedukke. En virkelig herlig historie, som vil vække begejstring hos de 4-8-årige, men bestemt også hos deres forældre.

Anton skal passes hos farmor. Farmor hiver Anton med ud på badeværelset, for hun har uheldigvis tabt sin guldring ned i badekarrets afløb, og nu ligger den nok på havets bund. Farmor har en ubåd, og sammen med farmors hund og kat begiver de sig på et spændende eventyr ned i havets dyb for at finde ringen igen.

Jagten på guldringen bringer dem til den undersøiske by Atlantis, befolket af havfruer, og Bermudatrekanten, fuld af alskens forsvundne ting. Den vrisne havfrue Birthe vil kun vise dem vej, hvis de kan svare på hendes gåde, og der må findes på gode råd, når de skal undslippe en 37-armet blæksprutte på størrelse med en bus og en kaskelothval sluger ubåden. Da de finder en stor bunke søuhyre-lort, tager spændingen til. Det er Det Farlige Søuhyre, og den har snuppet farmors guldring. Igen må farmor og Anton bruge al deres kløgt for at narre søuhyret og få fingre i guldringen.

Historien bobler over af humor og fantasi. Fx har farmor en elpisker i håndtasken, hvilket er godt, når ubådens skrue er i stykker. De er heldige at spotte karrysild (i glas), som ellers er ret sjældne ifølge farmor og sure sokker og kildevand kan redde en ud af en farlig situation. En havfrue på vej i svømmehal, at bruge vandmænd som frisbee og et ildspyende søuhyre er blot nogle af de mange sjove detaljer, som vil få ungerne til at grine og  udbryde ”ej, det kan man da ikke”. Billedsiden er ganske enkelt fantastisk at gå på opdagelse i, og detaljerne gør, at den kan læses igen og igen.

Hvordan får man en fisk til at grine? Læs historien og se om Anton løser gåden.

Inspiration