Man spiller fodbold, griner, skændes og tuder i sjette

26.01.22
”Man tuder ikke i sjette” er en frisk og virkelighedstro fortælling om en livlig sjetteklasse. Da pigen Akkie får konstateret kræft, står hele hendes klasse sammen og bakker hende op.

Sjette klasse går ekstremt meget op i fodbold, og både piger og drenge vil have banen for sig selv, for de andre møffer og sparker! Klasselærer Ina har sit at se til med at holde styr på de ophidsede børn. Men hun er nu god nok hende Ina, synes de uvorne unger, også selvom hun næsten er 60!

Leukæmi

Da den livlige, glade og højlydte Akkie pludselig får konstateret leukæmi, bliver diskussionen om hvorvidt drenge eller piger er bedst til at spille fodbold pludselig udfordret af en voldsom virkelighed, som hverken børnene eller deres lærer er klar til. Men Akkie vil ikke være syg. Hun vil med til fodboldstævne, på lejrskole og til de afsluttende sjetteklassesprøver, så hun kan komme med de andre på den videregående skole, og pigerne skal også lige finde en ny mand til Ina… Så kan Doktor Overskæg sige, hvad han vil.

Tæt på

En realistisk og velskrevet roman, der bygger på en virkelig historie, og som føles ægte. Man kan mærke forfatterens kendskab til det, han skriver om. Han har selv oplevet det og kender sjetteklassens skænderier, sammenhold og forskellige reaktioner på en voldsom invasion i det trygge skoleliv.

Inspiration