Sommerbøger for børn

Letlæsning til sommerferien

24.06.21
Vi anbefaler 6 gode letlæsningsbøger til læsetræningen i sommerferien. Alle bøgerne findes både på biblioteket og på eReolen Go.

Til læsestarten

I 'Gy i en kø' må Gy må få en is. Men først skal hun og far vente i en lang kø. Bogen indeholder lydrette ord på 1-2 bogstaver.

Find 'Gy i en kø' her
Find flere bøger i serien "Læs lydret. Trin 0" her

I 'Et ur i en sø' finder Le og Jo et ur på bunden af en sø. Bogen indeholder lydrette ord på 1-2 bogstaver. Lettal 8, lix 4.

Find 'Et ur i en sø' her
Find flere bøger i serien "Max to bogstaver lydret" her

Til begynderlæseren - for barnet, der lige har knækket læsekoden

I 'Noa og Nora på stranden' leger Noa og Nora sammen, mens mor bliver mere og mere rød i solen. Illustrationerne er en slags collager af fotos og stregtegninger og giver et sjovt og anderledes visuelt udtryk.

Find 'Noa og Nora på stranden' her
Find flere bøger om Noa og Nora her

I 'Mona sover i telt' glæder Mona sig til at sove i telt alene ude i haven. Mor hjælper hende med at indrette teltet, men om natten hører hun en lyd udenfor teltet. Til sidst i bogen er der en faktaside om det søde, lille natdyr.

Find 'Mona sover i telt' her
Find flere bøger i serien "Læseklub. Grøn" her

Til den øvede begynderlæser

I 'Hemmeligheden' er tre søskende på ferie i deres forfædres gamle møllehus i en dal i Portugal. Det er mørkt når de ankommer og børnene synes det er lidt uhyggeligt: Ingen gadelygter, ugler der tuder og en hund der glammer. Det er det med hunden der er mærkeligt - det er nemlig kun børnene der kan høre den. Mystikken breder sig da de fra møllen får øje på noget i krattet der ligner en kiste. En spændende og sjov historie med et meget mildt gys.

Find 'Hemmeligheden' her
Find flere bøger i serien "Carlsen stribede" her

'Dyreunger i skoven' er en flot fagbog om 14 forskellige danske dyreunger, som man kan finde i de danske skove. Nogle af dyreungerne er meget sjældne at se fx ulveunger, mens hare-, hjorte- og museunger er mere almindelige. Dyreungerne skal lære en masse - ikke mindst at gemme sig, så deres fjender ikke finder dem.

Find 'Dyreunger i skoven' her
Find flere bøger i serien "Fakta midi" her

Inspiration