Lasse-Leif og Luske-Lise ude på nye eventyr

27.10.20
Mette Finderup har indtil nu beriget os læsere med en perlerække af sjove historier om Lasse-Leif og hans bedste ven Luske-Lise og nu udkommer der to nye sjove historier.

Forhistorien kort fortalt er, at drengen Lasse-Leif bor sammen med sin mor, far og Luske-Lise, som er en dukke. De to udgør et skønt makkerpar, for Luske-Lise gør alle de ting, som Lasse-Leif ikke må og i historierne er Luske-Lise lige så sprællevende som alle andre. I tidligere bøger er Lasse-Leif omkring 3-4 år men ligesom læserne er blevet ældre med tiden, ja så er Lasse-Leif også blevet lidt ældre i de senere bøger. Historierne appellerer bredt til børn i alderen ca. 3-7 år ligesom det også er ret god underholdning for os voksne.

Lasse-Leif er med far på arbejde

Lasse-Leif en smule syg men ikke så syg, at han skal ligge i sengen. Så han og Luske-Lise får lov at komme med far på arbejde. Lasse-Leif ved ikke helt, hvad far laver, men det er noget med en computer. Luske-Lise synes, at det lyder som et kedeligt job og slet ikke så spændende som fx at være brandmand. På arbejdet har far megatravlt og i et ubevogtet øjeblik ser de to søde lømler deres snit til at gå på opdagelse. De får både prøvet kopimaskinen, tegnet på alle dørene og sat gang i brandalarmen, så brandvæsenet kommer med fuld udrykning til makkerparrets store begejstring og fars ærgrelse.

Lasse-Leif og drømmen om sukkermaven

Lasse-Leif alene hjemme og spiser fredagsslik. Men så siger far, at nu må Lasse-Leif ikke få mere slik, mens han selv fortsætter med at spise slik. Det er så uretfærdigt, synes Lasse-Leif. Men så giver far ham en lektion i, at voksne både har en madmave OG en sukkermave, og for at få en sukkermave må man som barn ikke spise for meget slik. Det sætter så stor en skræk i livet på Lasse-Leif, at han helt holder op med at spise slik og endda siger nej tak til mors hjemmebagte fastelavnsboller. Da mor opdager, at far har bildt Lasse-Leif en løgnehistorie på ærmet, falder der brænde ned.

Lasse-Leif-bøgerne er helt i øjenhøjde med sin målgruppe og tager mange velkendte dagligdagssituationer op, som optager mindre børn og deres forældre. Det fantastiske ved serien er selvfølgelig makkerparret, som altid finder på unoder og alligevel opnår det, de sætter sig for. Der er masser af sjov, unoder og kun få løftede pegefingre, som oftest peger tilbage på de voksne. Hurra for fantasi, gå-på-mod og umage vennepar.

Inspiration